14 Kasım 2012 Çarşamba

İPHONE İÇİN HERŞEY BİR TIK UZAĞINIZDA

http://www.iphoneyardim.net/forum.php

iPhone kuşkusuz tasarım ve işlevsellik alanında Apple tarafından üretilmiş en güzel ürünlerden birisi. Piyasaya çıktığından bu yana kimisi için gereksiz ve yetersiz bulunurken kimisi için de elinizden bırakamayacağınız bir multimedya cihazı olarak tanımlandı. Her ne şekilde olursa olsun ses getirdiği bir gerçek. Bugünlerde İphone 5 modeliyle herkesin dikkatini tekrar üzerine çekmeyi de başardı. 

Peki nedir iPhone'u bu kadar dile dolayan? Çıktığından bu yana hakkında sorulan soruların ardı arkası kesilmedi. 


"iPhone'da şu özellik var mı?" sorularına geçmeden önce Apple'ın ürüne dair pek çok özelliği artırmak adına üçüncü parti programlara destek verdiğinden söz etmemiz gerekir. Yani cevaplar arasında "hayır, yok" gibi algılayacağınız pek çok özellik, aslında ek bir yazılım sayesinde cihaza ekleniyor olabilir. Bunu öğrenmek için  
http://www.iphoneyardim.net/forum.php
adresine tıklamanız sadece birkaç saniyenizi alacaktır. 

iPhone çeşitli yazılımlarla zenginleştirilebiliyor, kırılabiliyor, Türkçeleştirilebiliyor ve tüm operatörlerin kartlarıyla Türkiye'de de çalıştırılabiliyor. 

Türkiye'de bu iş için el altı yollarla 50 ila 150 YTL arasında kilit açma işlemi uygulanıyor. Kendi SIM kartınızı üzerine yapıştırdığınız ek bir SIM kart kullanımı da iPhone'u "kırmak" için kullanılan yöntemler arasında. Yöntemler ne olursa olsun, asıl önemli olan, onlarca lira para ödeyip edindiğiniz bu pahlı cihazları güvenilir ellere teslim etmek.. Google'da yapacağınız küçük bir araştırma sonucunda göreceksiniz ki "pasaport kaydı yapılır, sim kilit açılır vb." gibi binlerce ilan ve teklif var.. Peki bu iş bu kadar kolay da herkes mi yapıyor?  değil elbette.. Bu tarz ilanların neredeyse %90'ı illegal yollarla veya çeşitli sahtecilik oyunlarıyla cihaz sahiplerinin canını yakıyor, adresi sahte, kimliği şüpheli bu kişiler kısa bir süre ortalıkta olup paraları topladıktan sonra sırra kadem basıyorlar. İşte bu noktada Ülkemizde İphone kullanıcılarının mabedi konumunda bulunan ve yıllardır izlediği politikası ve çizgisiyle ciddi ve güvenilir bir kaynak olan http://www.iphoneyardim.net/forum sitesi, bu konuda da ihtiyaca cevap verip sponsor kaynaklarıyla içinden çıkılamayan veya aktif edilemeyen İphone cihazlara yeniden hayat kazandırıyor..

 Gelelim Örnek sorulara;
iPhone şarj adaptörü Türkiye'de kullandığımız 220V ile uyumlu mu?
Evet uyumlu. Sadece birkaç YTL gibi çok düşük bir fiyata satılan fiş çeviricilerinden almanız yeterli olacaktır.

Ses ve video kayıt, sesli arama ve arama kaydı yapılabiliyor mu?
Video ve ses kaydını ancak ek yazılımla yapabiliyorsunuz.


iPhone'da MP3'leri melodi olarak atayabilir miyiz?
Hayır, maalesef buna izin verilmiyor. Üründe 25 zil sesi yüklü olarak geliyor. Yeni müzik indirseniz veya yükleseniz de bunları melodi olarak atamanıza izin verilmiyor.


Kulaklık girişi, titreşim ve uçak modu var mı?
Evet, evet ve evet... Kulaklık zaten kutu içerisinden paket dahilinde adaptörle birlikte geliyor. Kutu içeriğinden çıkması gereken parçalar; iPhone, kullanım kılavuzu, temizleme bezi, USB kablo, AC adaptör, cihaz için yuva (dock) ve kulaklık. Öte yandan cihazda "mini jak" diye bilinen standart bir kulaklık girişi var. Buna uygun farklı bir kulaklık kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak plastik aksam her kulaklık girişinin buraya düzgünce oturmasına engel olabiliyor. Ucuz yollu çözüm olarak bu kısım için de dönüştürücüler var.

Standart olarak ürün özelliklerini yazıp genel bir inceleme yazısı oluşturmak yerine, soru cevaplar kısmında bugüne kadar en çok sorulan ve sıklıkla merak edilen sorulardan sadece birkaçını derleyip sundum..

Düşünülenin aksine Türkiye'de iPhone kullanan çok fazla kullanıcı var. Bunların büyük kısmı da ürünü kaçak olarak satan bilindik merkezlerden almak yerine internet veya doğrudan Amerika'dan gelenler aracılığıyla Türkiye'ye sokan kullanıcılar. 

Ana hatlarıyla Türkiye'de kullanımında çok fazla sorunlarla karşılaşılmıyor. En sık yaşanan sıkıntı ekrandaki donmalar ve telefonu yeniden açıp kapamak zorunda kalınması. Tabii ki garanti koşullarının da gözardı edildiğini hatırlatmakta fayda var.

Bir diğer dezavantaj da kullanıcı profiliyle bağlantılı olarak cihazın layıkıyla kullanılamamasından kaynaklı sıkıntılar. Nitekim iPhone eğer "kartı takayım ve hemen kullanayım" tarzında düşünenler varsa bu kategorideki kullanıcılar için pek doğru bir seçim olmayabilir. 

Güncellemeler, yeni programlar ve kullanışlı uygulamalarla cihazın yaşam alanını genişletmeniz gerekiyor. İşte bu noktada 
http://www.iphoneyardim.net/forum.php  devreye giriyor ve yukarıda örnekleri verilen sorular ve çok daha fazlası için imdada yetişiyor.. Bu mükemmel cihaz için akla gelebilecek hemen her şeyi, çözüm ve önerileriyle bilikte bulabileceğiniz bu harika forumdan öğreneceklerinizle birlikte iddia ediyorum ki komple bir İphone kullanıcısı olacak ve hatta çevrenizdekilere çözümler üretip yardım edebilecek noktaya geleceksiniz.. 









4 yorum:

  1. Evet Sevgili Kardeşim tekrar hayırlı olsun.Güzel düşünmüşünüz iPhoneyardim.net bağlantılı olarak iPhone kullancılarının umarım ileriki günlerde cok daha fazla yararlanacağı bir site olur.Teknolji ile ilgili Haber.Video ve Fotograf içinde yer verilirse süreçte daha zengin içerikli hale gelir diye düşünüyorum.Başarılar diliyor Allah yolunuzu ve şansını daima açık etsin
    Saygılar...

    YanıtlaSil
  2. Değerli yorumunuz ve güzel temennileriniz için Teşekkür ederim Hocam..

    YanıtlaSil
  3. Sitenizi çok beğendim. Özgün yazılarınız ile siteniz iyi yerlere gelecektir. Başarılarınızın ve paylaşımlarınızın devamı dileği ile :)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim kardeşim.

    YanıtlaSil